Британски опозиционери към Мей: Бомбите не носят мир

  • 14 април 2018 14:37

  • 2737
  • 0
Британски опозиционери към Мей: Бомбите не носят мир
© gettyimages (архив)

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин заяви след ракетните нападения на САЩ, Великобритания и Франция срещу Сирия, че бомбите няма да донесат мир, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

"Бомбите няма да спасят човешки живот, нито ще донесат мир. Тези спорни от правна гледна точка действия крият риска от по-нататъшна ескалация - както призна самият министър на отбраната на САЩ Джеймс Матис - на един и без това ужасяващ конфликт и поради това прави носенето на реална отговорност за военни престъпления и използване на химическа оръжия по-малко вероятно, а не обратното. Великобритания трябва да играе лидерска роля за постигане на примирие в конфликта, а не да приема указания от Вашингтон и да излага на опасност британските военнослужещи. Тереза Мей трябваше да поиска парламентарно одобрение, а не просто да следва Доналд Тръмп. Правителството трябва да направи всичко възможно да накара Русия и САЩ да приемат независимо разследване на ужасяващата химическа атака от миналата седмица под ръководството на ООН, за да може да бъде потърсена отговорност от виновните," каза Корбин, цитиран от Ройтерс.

Винс Кейбъл, лидер на Либералдемократическата партия заяви: "Възползването от успехите на един непостоянен в поведението си американски президент не може да бъде заместител на предоставянето на мандат от Камарата на общините. Премиерът можеше и трябваше да свика извънредно заседание на парламента през седмицата и преди да действа, да потърси одобрението на депутатите".
Според Никола Стърджън, регионален премиер на Шотландия и лидер на Шотландската национална партия, "въздушните удари на САЩ и Великобритания не водят до уреждане на ситуацията в Сирия в миналото и не съм убедена, че и този път ще доведат".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2737 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини