Мария Габриел: Защитата на личните данни е европейска ценност, която не подлежи на преговори

  • 10 април 2018 17:15

  • 1131
  • 2
Мария Габриел: Защитата на личните данни е европейска ценност, която не подлежи на преговори
©

Защитата на личните данни е европейска ценност, която не подлежи на преговори.

Това заяви днес еврокомисарят по цифровизацията Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова. Така тя отговори на въпрос на пресконференция, свързан със скандала около Фейсбук и "Кембридж Аналитика", предаде БТА. Уважаваме всички наши световни партньори, но в сърцевината на подхода към новите технологии трябва да бъдат хората, добави Габриел. Доверието се основава на отговорността и прозрачността за начина на използване на данните, без доверие не можем да постигнем цифровия преход, коментира тя.

Еврокомисарят призова в следващия многогодишен бюджет на ЕС да бъдат предвидени средства за цифровизация, съразмерни на целите, които Общността си поставя за заемане на водещо място в света. Габриел отбеляза, че досега ЕС е усвоил за цифровизация един милиард евро, а до 2020 г. е предвиден още един милиард.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1131 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.04.13 | 00:29

2
Хей, Мария, на вас с Цветанов ви е в устата една "модерна" дума и тя е "европейски ценности". Нима в другите страни няма такива ценности. Но понеже сте гъзолизци се слагате на пияниците от ЕС. Аман от глупави хора. Пууууу....
123

2018.04.10 | 21:48

1
Тоя траверс откъде се появи.

Добави коментар

Водещи новини