Осъдиха на доживотен затвор атентатора от лондонското метро

  • 23 март 2018 18:23

  • 2055
  • 2
Осъдиха на доживотен затвор атентатора от лондонското метро
© Pixabay

Извършителят на атентата на станцията на лондонското метро "Парсънс Грийн" (Parsons Green), 18-годишният иракчанин Ахмед Хасан, беше осъден днес в Лондон на доживотен затвор, предаде Франс прес.

Съгласно присъдата, минималният срок, който Хасан ще прекара в затвора, е 34 години, т.е. по-рано от това той не може да попадне под амнистия.

На 16 март Ахмед Хасан беше признат за виновен в опит за убийство от Централния наказателен съд на Великобритания - Олд Бейли.

На 15 септември 2017 г., самоделна бомба частично се взриви във вагон на лондонското метро, ранявайки 51 души. Тази атака, за която пое отговорност джихадистката организация "Ислямска държава", беше петата подред във Великобритания в рамките на шест месеца.

Самоделната бомба, направена от Ахмед Хасан, съдържаше остриета на ножове, гвоздеи и болтове, както и няколкостотин грама триацетонен трипероксид - един нестабилен експлозив, който е много ценен от джихадистите, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.

Хасан "е създал самоделната бомба с цел да убие безразборно възможно най-голям брой хора. Само по една случайност устройството не е сработило, както той е предвиждал", обяви миналата седмица представителката на прокуратурата Сю Хеминг, след признаването му за виновен.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2055 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
дуци

2018.03.24 | 18:31

2
ПРИСЪДАТА Е ПОДИГРАВКА КЪМ АНГЛИЧАНИТЕ , А НА НЕГО МУ ДРЕМЕ НА РЕЗАНАТА КАРАБИНА

2018.03.24 | 08:06

1
Не стига, че иска да убива мирни хора,а сега докато е жив всеки трябва да му плаща издръжката.

Добави коментар

Водещи новини