Мъж нападна полицай от охраната на австрийския парламент

  • 13 март 2018 12:32

  • 1108
  • 0
Мъж нападна полицай от охраната на австрийския парламент
© Getty Images/Guliver (архив)

Мъж се е опитал да измъкне полицай от колата му пред австрийския парламент и е бил арестуван, предаде Асошиейтед прес, като се позова на полицията в столицата Виена.

Инцидентът е станал малко след 8 ч. сутринта (9 ч. българско време). 26-годишният извършител, чието име не се съобщава, разговарял с полицая, който е част от охраната на парламента, а след това го сграбчил за дрехите и се опитал да го измъкне от колата.

Полицаят е отблъснал нападателя с лютив спрей, ранявайки го леко. Самият полицай не е пострадал.

Инцидентът стана дни след нападението срещу австрийски войник, който охранявал сградата на иранското посолство във Виена. Нападателят, австрийски гражданин, е бил застрелян.

Извършителят на атаката, на 26 години, е бил свързан с политическия ислям, съобщи на пресконференция директорката на австрийската служба за обществена сигурност Михаела Кардеис, цитирана от Франс прес.

Нападателят е бил австриец от египетски произход. Той нанесъл множество удари с нож на войника, който първо използвал лютив спрей, а след това изстрелял "най-малко четири куршума".

Нападателят е бил убит на място. Войникът е приет в болница с рани по ръката и в състояние на шок.

Полицията във Виена нареди да се засили охраната около всички дипломатически представителства в австрийската столица, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1108 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини