Силвио Берлускони: Ще подкрепя лидера на партията Лига за съставяне на кабинет в Рим

  • 07 март 2018 11:34

  • 1047
  • 0
Силвио Берлускони: Ще подкрепя лидера на партията Лига за съставяне на кабинет в Рим
© gettyimages (архив)

Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 заяви, че ще подкрепи опитите на лидера на евроскептичната партия Лига да състави италиански кабинет, предаде Ройтерс.

В интервю за "Кориере дела сера", публикувано днес, бившият премиер и лидер на "Форца Италия" казва: За пълното спазване на нашите споразумения сега ние лоялно ще подкрепим опитите на Матео Салвини да състави правителство.

Четирите партии от десноцентристката коалиция се договориха по време на предизборната кампания, че лидерът на партията, спечелила най-много гласове на изборите на 4 март, ще оглави правителството. В неделя Лигата на Салвини спечели 17 на сто от гласовете, като изпревари "Форца Италия", взела 14 процента. "Тук съм, за да го подкрепя Салвини, за да гарантирам здравината на коалицията и да спазя нашите ангажименти пред избирателите", казва пред всекидневника Берлускони.

Изборите в Италия доведоха до баланс на силите в парламента, поради който преговорите за формиране на кабинет ще продължат седмици, а може би и месеци. И Лигата, и антисистемното Движение "Пет звезди" (което бе победител с 32 на сто от гласовете) претендират, че президентът трябва да възложи на техния лидер мандат за съставяне на правителство.

Последвайте канала на

БТА
1047 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини