Меркел: Новото правителство трябва да заработи възможно най-бързо

  • 05 март 2018 13:58

  • 1626
  • 3
Меркел: Новото правителство трябва да заработи възможно най-бързо
© gettyimages (архив)

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се приветства убедителния вот на социалдемократите да участват в коалиция с нейните консерватори и заяви, че новото правителство трябва да заработи възможно най-бързо, за да се справи с въпроси като международната търговска политика, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Всеки ден виждаме и чуваме, че Европа трябва да засили позициите си и гласът на Германия трябва да се чува ясно наред с този на Франция и други страни членки, заяви днес Меркел на среща с ръководството на своя Християндемократически съюз (ХДС), цитирана от АФП. Това особено много се отнася за въпроси като международната търговска политика, от която зависят много работни места в Германия, като отвореността в конкуренцията с Китай и ситуацията в Сирия, отбеляза тя.

Канцлерката изтъкна, че новото правителство трябва да започне работа бързо и че е "положена много, много добра основа за съвместна работа в управлението", след като 66 процента от членовете на социалдемократическата партия са подкрепили ново партньорство с консерваторите. Очаква се на 14 март парламентът да преизбере Меркел за канцлер, слагайки край на най-дългия период без нов кабинет след избори в следвоенната история на Германия.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1626 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.03.06 | 12:29

3
Америка натиска Германия. Заради печалбите на неколцина еврейски фамилии човешкият прогрес е подтискан и преследван с варварска жестокост.

2018.03.06 | 07:52

1
ДЪРТА СКУМРУЯ
НЯМА ДА ИЗКАРА

2018.03.06 | 07:52

2
ДЪЛГО.

Добави коментар

Водещи новини