Обвиниха Берлускони във връзки с Коза ностра

  • 20 февруари 2018 21:50

  • 2967
  • 2
Обвиниха Берлускони във връзки с Коза ностра
© Gettyimages

Обвиненията за историческите връзки на Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 с приближен на мафията в Сицилия са възобновени от политически съперник в последните дни на предизборната кампания, пише "Гардиън".

На 4 март Италия ще проведе парламентарни избори. Алесандро ди Батиста от Движение "Пет звезди" призова последователите си в "Туитър" да споделят критиката си по адрес на бившия премиер. По-рано този месец Батиста изнесе реч, по време на която цитира решение на съда срещу дългогодишния съветник на Берлукосни и основател на "Форца Италия" Марчело Дел'Утри, който е в затвора за връзки с Коза ностра.

Атаката срещу Берлускони за връзките му с организираната престъпност отразява и битката за гласовете в Южна Италия, която е между дясноцентристката коалиция на бившия премиер и популисткото движение, което на предишни избори получи голяма подкрепа, но изглежда, че сега губи. Батиста обвини Берлускони, че е "направил мафията по-силна" през 90-те години на XX век, когато мафията беше във война с италианската държава. Тогава са убити топ прокурорите Джовани Фалконе и Паоло Борселино. Според него "затворът е единственото място, което принадлежи на господин Берлускони".

Бившият премиер отрича да има връзки с организираната престъпност. Берлускони влиза в политиката с помощта на Марчело Дел'Утри, който сега е в затвора заради това, че е бил "посланик" на Коза ностра.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2967 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ако не слуша разбира се

2018.02.22 | 06:32

1
Въпрос на време е да огласят тъмното минало на Бойко методиев Борисов.

2018.02.22 | 10:28

2
Огласявано е стотици пъти,но кое лайно в тоя кенеф наречен България се интересува от тея неща...80% лош материал,кво друго да прави,освен да си пърди в кочината и да е щастлив като направи някоя дребна далаверка,пък ако е и на гърба на съседа,супер...само келепир да има...!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини