Словашки депутати се съблякоха

  • 31 януари 2012 14:24

  • 821
  • 0
Словашки депутати се съблякоха
©

Словашки депутати се разсъблякоха в името на необичайна кампания срещу парламентарния имунитет, за чието премахване се борят,  предаде АФП.

Снимка на 17 депутати от либералната партия "Свобода и солидарност", поставили пред телата си транспарант с текст: "Да дадем възможност на парламентаристите да се освободят от имунитета си", беше качена в профила на партията във Facebook и препечатана в най-големия словашки таблоид "Нови час". Депутатите са хора като другите и нямат нужда от привилегии като имунитета, посочва партия "Свобода и солидарност". Съгласно словашкото законодателство по време на четиригодишния си мандат депутатите се ползват с привилегията да бъдат защитени от съдебно преследване, което позволи на много парламентаристи да избегнат санкции за шофиране в нетрезво състояние.

През 2010 г. партия "Свобода и солидарност" беше инициатор на референдум за премахване на някои депутатски привилегии, но вотът се оказа невалиден заради слабо участие. Това е последното парламентарно заседание преди предсрочните парламентарни избори на 10 март и  последен шанс за премахване на имунитета, заяви Мартин Хрен - един от депутатите, позирали на снимката.
 

Последвайте канала на

БТА
821 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини