Блокът на Меркел и ГСДП се разбраха за имигрантите

  • 30 януари 2018 13:31

  • 1267
  • 0
Блокът на Меркел и ГСДП се разбраха за имигрантите
© gettyimages (архив)

Представители на консервативния блок Християндемократически съюз и Християнсоциален съюз (ХДС/ХСС) на Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се и на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) на Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден постигната споразумение за имигрантите по време на преговорите за съставяне на ново правителство в Берлин, предаде ТАСС.

Участниците в диалога се разбраха забраната за събирането на имигрантите, които имат временен бежански статут в страната, с техни роднини да бъде удължена до 31 юли. Според сегашните нормативни документи срокът е ограничен до 18 март.

Социалистите настояваха искаха вдигането на ограниченията, а ХДС/ХСС настояваше за удължаването им. Днешното споразумение слага точка на един от най-спорните въпроси по пътя към четвъртия мандат на Меркел.

Блокът на Меркел спечели парламентарните избори през есента. Тогава обаче коалиционният му партньор в кабинета ГСДП заяви, че преминава в опозиция. ХДС/ХСС започна преговори със Зелените и Свободните демократи, които обаче не дадоха резултат. Партиите на Меркел и Шулц седнаха на масата за преговори след намесата на германския президент Франк-Валтер Щайнмайер.
 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1267 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини