Австрия затяга охраната по границите си

  • 19 януари 2018 06:58

  • 2942
  • 1
Австрия затяга охраната по границите си
© Pixabay

Новият австрийски министър на вътрешните работи Херберт Кикъл обяви вчера създаването на нова структура за охрана на границите, за да не се позволява повторение на мигрантския наплив от 2015 г., предаде Франс прес.

"В никакъв случай не трябва да се повтаря 2015 година. Затова дадох инструкции за създаването на формирование за охрана на границите", заяви 49-годишният Кикъл в интервю за в. "Тиролер тагесцайтунг".

Това формирование може да бъде мобилизирано за "подсигуряване на граничен пункт и извършване на проверки на самоличността", добави той.

Стотици хиляди хора преминаха през Австрия на път за Германия и други западноевропейски страни по време на мигрантската криза през 2015 година. Тогава Австрия също регистрира рекорден брой молби за убежище.

Кикъл, представител на крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС), предизвика преди дни полемика с предложението си кандидатите за убежище да бъдат настанявани "концентрирано" в специални центрове. Използваната от него дума породи асоциации с нацистките концентрационни лагери.

Последвайте канала на

БТА
2942 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.04.04 | 09:46

1
Разумно

Добави коментар

Водещи новини