Водещ политик от партията на Меркел пострада при катастрофа

  • 11 януари 2018 15:54

  • 1397
  • 0
Водещ политик от партията на Меркел пострада при катастрофа
© Getty Images/Guliver (архив)

Водещ политик от Християндемократическия съюз (ХДС) на германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се пострада днес при автомобилно произшествие, докато пътуваше за преговорите за съставяне на ново правителство в Берлин, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Полицията каза, че премиерът на провинция Саар Анегрет Крамп-Каренбауер е била ранена, след като служебната й кола се е блъснала в камион на магистрала близо до германската столица рано сутринта. Тя, шофьорът й и двама телохранители са били откарани в болница в град Потсдам.

Говорителка на провинциалното правителство на Саар каза, че Крамп-Каренбауер е получила леки наранявания. Другите трима човека също не са пострадали сериозно.

Крамп-Каренбауер участва в екипа на ХДС при преговорите за съставяне на ново правителство на Германия, които навлязоха в последен етап днес.

Тя заяви в Туитър, че се надява да бъде изписана от болницата утре.

Причината за произшествието засега не е известна.

Крамп-Каренбауер се върнала в провинциалната столица Саарбрюкен за новогодишен прием снощи. Тъй като нямало късен полет за Берлин, тя взела колата за 700-километровото пътуване обратно до германската столица, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1397 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини