Искат данъчни облекчения за хората с високи доходи в Германия

  • 08 януари 2018 15:14

  • 1332
  • 1
Искат данъчни облекчения за хората с високи доходи в Германия
© Pixabay

Германските консерватори на канцлера Меркел и социалдемократите на Шулц желаят да вдигнат тавана на най-високите данъчни ставки в страната за лицата с по-високи доходи, имащи годишни приходи в размер от 60 000 евро, съобщи в понеделник източник на агенция Ройтерс, запознат с течащите към момента преговори за формиране на ново коалиционно правителство.

Мярката беше обещана от десницата ХДС - ХСС по време на предизборната надпревара и има за цел да осигури данъчни облекчения за хората с високи доходи. Ако информацията на Ройтерс е вярна, това ще представлява сигнал за компромис от страна на Социалдемократическата партия (СДП), която настоява за вдигане на данъците за хората с високи доходи и за увеличаване на социалните плащания.

Трябва да се има предвид, че в момента по-високата данъчна ставка от 42% се прилага за тези, които печелят годишно около или повече от 53 700 евро.

Споразумението за намаляване на данъчната тежест е сигнал за прогрес в преговорите при формиране на новото немско коалиционно правителство.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1332 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.01.15 | 16:45

1
А къде е България спрямо тези данъци.

Добави коментар

Водещи новини