Папата покръсти 34 новородени в Сикстинската капела

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март покръсти 34 новородени на дълга церемония в Сикстинската капела и каза на майките им да не се притесняват да ги кърмят, ако са гладни, предадоха световните агенции.

На церемонията, продължила над два часа, папата покръсти 18 момиченца и 16 момченца, включително две двойки близнаци. "Ако започнат да изнасят концерт, или ако се чувстват неудобно, или прекалено затоплени, или са гладни - кърмете ги, не се притеснявайте, нахранете ги, защото това също е език на любовта", каза папата в импровизирана проповед.

В някои страни жените все още са притеснявани за кърмене на публично място, макар че отношението постепенно се променя, отбелязва Ройтерс, като припомня, че папата е правил подобни коментари и на предишни церемонии. На телевизионни кадри може да се види, че поне една майка храни детето си от бутилка. Родителите сменяха молитвените книги със залъгалки по време на кратката проповед на папата, отбелязва АП. Някои от децата спаха по време на процедурата, други бяха тихи, а някои плакаха, отбелязва ДПА.

"Покръстването се нарича още освещаване, защото вярата осветява сърцето и ни позволява да видим нещата в различна светлина", заяви Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март в Туитър преди церемонията. Покръстването от папата е ежегодно събитие, на което се допускат само деца на служители на Ватикана или на Римския диоцез. Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март е и епископ на италианската столица, припомня Ройтерс. Най-известните фрески в Сикстинската капела са дело на Микеланджело. В нея се извършва избирането на нов папа.

Коментари

  1. 2018.01.08 | 10:10
    nie katolicite iskame bay ganyovcite za kochina
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет