Крайнодясната Австрийска партия на свободата осъди призива за бойкот на нейните министри

  • 29 декември 2017 19:38

  • 1862
  • 1
Крайнодясната Австрийска партия на свободата осъди призива за бойкот на нейните министри
© pixabay.com (архив)

Крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС) остро разкритикува призива за бойкот на нейните министри, отправен от група международни дейци, които тя нарече "последният бастион на левите", предаде БТА, цитирайки АФП.

Публикуваният вчера призив, който се появи и в сайта на френския в. "Монд", е "прозрачна маневра" на "последния бастион на обединените левици за навредяване на новото австрийско правителство", заяви генералният секретар на АПС и европейски депутат Харалд Вилимски. По думите му този "така наречен" призив за бойкот идва от "пенсионирани леви политици, които искат отново да им се обърне внимание". "Никой сериозен настоящ политик няма да отдаде значение на тези гласове от миналото", заяви Вилимски.

"Да не си затваряме очите: именно наследниците на нацизма влязоха със силни позиции в новото австрийско правителство, където сега има шестима министри от АПС, включително начело на министерствата на вътрешните работи, външните работи и отбраната", пише в призива, организиран от председателя на Европейското антирасистко движение Бенжамен Абтан и бившия френски вътрешен министър Бернар Кушнер.

Министрите от АПС са "уважавани, безупречни и компетентни политически личности", заяви Вилимски. Държавният секретар към федералния канцлер Гернот Блюмел снощи призова критиците на новото правителство да съдят за него по действията му. Сред подписалите призива срещу АПС са бившият президент на Източен Тимор и носител на Нобеловата награда за мир Жозе Рамуш-Орта, бившият испански външен министър Мигел-Анхел Моратинос и бившата министър-председателка на Канада Ким Камбъл.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1862 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Петър Ганев

2017.12.30 | 14:12

1
Левичарско-либерастката пасмина пак зина да клевети... и се понесе воня на талази.

Добави коментар

Водещи новини