Елизабет II отдаде почит на британските градове, пострадали от терора

  • 25 декември 2017 16:43

  • 1565
  • 1
Елизабет II отдаде почит на британските градове, пострадали от терора
© gettyimages (архив)

В традиционното си коледно послание британската кралица Елизабет II отдаде днес почит на градовете в страната, пострадали от терористични атаки тази година, предаде АП.

"Мисля за Лондон и Манчестър, чиято силна идентичност блестеше през изминалите 12 месеца пред лицето на ужасяващите атаки", каза тя. Посланието на 91-годишната кралица бе записано предварително и излъчено днес във Великобритания и още 51 страни от Общността на нациите (бившата Британска общност).

В посланието си Елизабет II отдаде почит и на своя съпруг, 96-годишния принц Филип, който се оттегли от редовните си кралски задължения това лято. Тя го похвали за подкрепата и уникалното чувство за хумор. Принц Филип, който е женен за британската кралица от 65 години, редовно привличаше медийното внимание с неуместните си коментари, отбелязва АП.

Елизабет наблегна и на важното значение на дома. Днес кралицата и нейният съпруг присъстваха заедно с други членове на кралското семейство на църковна служба в кралското имение Сандрингам. След това те се събраха на частен обяд, на който за първи път внукът на монарха - принц Хари бе придружен от годеницата си, актрисата Меган Маркъл. Двамата ще сключат брак в замъка Уиндзор на 19 май.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1565 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.12.25 | 22:45

1
Да спокоен съм. Е и..

Добави коментар

Водещи новини