Себастиан Курц отпътува за Брюксел в икономична класа на самолета

  • 19 декември 2017 21:23

  • 1634
  • 3
Себастиан Курц отпътува за Брюксел в икономична класа на самолета
© gettyimages (архив)

Новият австрийски канцлер Себастиан Курц отпътува за Брюксел за първа задгранична визита и за среща с европейските лидери, като спази навика си да пътува в икономична класа.

Курц лети за Брюксел със самолет на австрийския авиопревозвач Austrian airlines, въпреки че вече оглавява австрийското правителство, предаде БТА, позовавайки се на ТАСС. "Новото федерално правителство ще води проевропейски курс. Моята първа задгранична визита в качеството ми на канцлер е в Брюксел, където ще се срещна с лидерите на ЕС Туск, Юнкер и Таяни", написа Курц в акаунта си в "Туитър" и постна снимка, на която е в икономичната класа на самолета. На нея се вижда, че той е на любимото си място до прозореца, обкръжен от сътрудници. Съгласно протокола канцлерът трябва да пътува със специален самолет. Но Курц още като министър на външните работи пътуваше в икономична класа на авиолиниите.

Вчера австрийското канцлерство съобщи, че в Брюксел във вторник и в сряда Курц ще има среща с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и с председателя на Европейския съвет Антонио Таяни. Визитата ще е сигнал към тях за проевропейския курс на неговото правителство. Курц ще обсъди с европейските лидери и австрийското председателство на ЕС във втората половина на 2018 г.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1634 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Www

2017.12.20 | 08:00

1
Sieg Heil!!!
HH

2017.12.28 | 23:05

3
Heil Hitler

2017.12.20 | 08:01

2
БРАВО.А БОКО КОГА?

Добави коментар

Водещи новини