Ирландец стана гей, за да избяга от данъци

  • 18 декември 2017 19:56

  • 4304
  • 2
Ирландец стана гей, за да избяга от данъци
© Getty Images

85-годишният жител на Дъблин на име Мат е взел съдбоносно решение - да сключи еднополов брак със свой приятел, за да избегне плащането на данъци за бъдещото наследство, пише в. „Айриш Таймс”, цитира "Монитор".

Бъдещият съпруг на Мат - Майкъл О'Съливан, е обяснил, че се познават повече от 30 години и сега се грижи за стария си приятел. В един момент Мат решил да завещае дома си на приятеля, но според местните закони той ще трябва да плати 33% данъци.

Приятелите седнали внимателно да четат законите и не след дълго открили вратичка в законодателството, според която съпрузи или съжителстващи лица са освободени от този данък. Откритието ги е накарало да вземат решение да сключат еднополов брак, като при това и двамата бъдещи „младоженци” открито заявяват, че са хетеросексуални, но намират идеята за много добра. Ирландия легализира брачния съюз между любителите на еднополовата любов през ноември 2015 г. Сватбата е насрочена за 22 декември.

Точно същият случай бе описан преди близо година в италианската преса.

Джани Бертончини от Виченца и Пиеро Принчипе от Рим станаха първите италианци, които заявиха, че ще сключат граждански брак, но без да са хомосексуални. Гражданският съюз между двамата е бил чиста проба брак по сметка, тъй като щял да им даде права, които досега са им били отказвани и чрез които щели да си решат редица злободневни проблеми.

„Не сме гейове, не сме двойка влюбени мъже, изборът ни е плод на търсената и за двамата изгода в съвместното съжителство!“ – обясниха пред в. „Джорнале ди Виченца“ 56-годишният Джани и 70-годишният Пиеро. Двамата са живели под един покрив от доста време, но не са секс-партньори, грижат се един за друг и са като братя.

„Съществуват ситуации – обясниха „младоженците“, - в които една официално непризната връзка създава трудности!“ като например при лечение в болница, когато не ти позволяват да помагаш на приятеля си денонощно, ако не си негов роднина. Да не говорим за дребни недоразумения, като тези покрай тока, парното и тв-абонамента, сметките за които пристигат едни и същи, но на двамата поотделно и трябва да ги плащаме два пъти!“ – уточни Пиеро. Освен това двамата разчитаха, че ще им бъдат намалени данъците, а при смърт на един от двамата, другият ще наследи пенсията.

Novini.bg
4304 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.03.11 | 18:29

2
До там води западната гнила седесарщина!
Ввв

2017.12.19 | 16:01

1
Хм те в българския парламент и без това са си педали,ама не заради това не плащат данъци,а защото сме разграден двор!!!

Добави коментар

Водещи новини