Катар нарече решението на Тръмп за Ерусалим "смъртна присъда за мира"

  • 07 декември 2017 07:11

  • 2789
  • 2
Катар нарече решението на Тръмп за Ерусалим "смъртна присъда за мира"
© Pixabay

Катарският външен министър шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани заяви, че решението на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския да признае Ерусалим за столица на Израел представлява смъртна присъда за всички, които се стремят към мир, съобщи Ройтерс.

Ливанският президент Мишел Аун заяви, че решението на Тръмп е опасно и заплашва доверието към САЩ като посредник на мирния процес в региона. По думите на Аун това решение е върнало с десетилетия назад мирния процес, заплашва регионалната стабилност и вероятно и глобалната стабилност.

Палестинската кауза ще остане жива сред арабите до създаването на палестинска държава със столица Ерусалим, се казва в изявление на кабинета на сирийския президент Башар Асад в отговор на решението на Тръмп за Ерусалим.

Мирният процес в Близкия изток умря след изявлението на Тръмп за признаване на Ерусалим за столица на Израел и преместването там на американското посолство, заяви заместник-генералният секретар на Арабската лига Хусам Заки.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2789 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Бесепар от миналото

2017.12.09 | 12:06

2
Комунягите се нервират и пукат от яд:):) До вчера не даваха и дума да се каже за Тръмп ''супер-приятелят'' на Путин, а днес го плюят и хулят... ама такива са си нашите комунисти...

2017.12.09 | 08:43

1
Ида,идааа...

Добави коментар

Водещи новини