Мартин Шулц хвърля спасително въже на Ангела Меркел?

  • 24 ноември 2017 09:16

  • 2196
  • 1
Мартин Шулц хвърля спасително въже на Ангела Меркел?
© gettyimages (архив)

След провала на преговорите за управляваща коалиция Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден е под натиск да хвърли спасително въже на Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, пише британският вестник "Дейли телеграф".

Има широки очаквания лидерът на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) да се откаже от настояването си за нови избори и да предложи на Меркел спасително въже - поне засега, отбелязва вестникът. Не е ясно обаче дали партията му е готова на преговори за нова коалиция с Християндемократическия съюз, или ще предложи да подкрепя правителство на малцинството.

ГСДП обсъжда дали да влезе отново в голяма коалиция с Меркел, пише "Файненшъл таймс". Изданието от Лондон посочва, че след вчерашната си среща с президента на Германия Франк-Валтер Щайнмайер Шулц се е срещнал с изпълнителното ръководство на партията си, за да обсъждат вариантите.

Ръководството на ГСДП вече не изключва голяма коалиция, пише "Франкфуртер алгемайне цайтунг" за проведеното след срещата между Щайнмайер и Шулц заседание на ръководството на партията, за което се посочва, че продължило осем часа до късно през нощта.

Изданието отбелязва, че с оглед на изявленията след заседанието може да се заключи, че ГСДП ще действа под мотото "Да вземем завоя, но без да правим безпринципни компромиси". Посланието от среднощното заседание е, че вече от страна на партията има желание за обсъждане на всякакви теми, като партията е подчертала готовността си да участва в диалог за уреждане на правителствената криза.

"Франкфуртер алгемайне цайтунг" откроява като друго важно послание от заседанието и това, че е била внесена яснота за непосредственото бъдеще на Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден. Ръководството на социалдемократите е опровергало появили се слухове за негово възможно оттегляне.

Готови сме за разговори с другите партии, пише "Зюддойче цайтунг", цитирайки изказване на генералния секретар на ГСДП Хубертус Хайл, също от снощи. Изданието отбелязва, че социалдемократите са оставили отворен въпроса дали ще се присъединят към нова голяма коалиция с консервативния блок.

Вестник "Велт" посочва, че много от депутатите на ГСДП не искат нови избори, а "Цайт" коментира, че ръководството на партията обмисля дали да се откаже от категоричната си позиция за неучастие в нова голяма коалиция, но че решението за това в крайна сметка ще зависи от партийните органи.

Последвайте канала на

БТА
2196 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.11.24 | 16:35

1
САМО ЧЕ ШУЛЦ НЯМА ДА Е В СГДП ХАХА

Добави коментар

Водещи новини