"Алтернатива за Германия" поиска репатриране на сирийските бежанци

  • 22 ноември 2017 21:34

  • 4620
  • 1
"Алтернатива за Германия" поиска репатриране на сирийските бежанци
© gettyimages (архив)

Крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) призова днес германското правителство да започне незабавно преговори с президента на Сирия Башар ал Асад за репатрирането на сирийските бежанци в Германия, предаде БТА, цитирайки ДПА и АП.

Антиимигрантската партия, която на изборите за Бундестаг през септември спечели 12,6 на сто от гласовете, мотивира искането си със "значително подобреното" състояние на сигурността в Сирия, включително и военните успехи срещу "Ислямска държава". Това според нея дава основата за диалог за връщане на бежанците.

Това е първото предложение от парламентарната група на АзГ в Бундестага. Депутатите от другите партии реагираха с неодобрение и смайване. По думите на депутата от Партията на свободните демократи Щефан Томе предложението на крайнодесните е "отровно" и изпълнено с "цинизъм и лицемерие". "Те или нямат представа за какво става дума, или са безскрупулни", заяви и социалдемократът Йосип Юратович, самият бивш бежанец.

Членове на Бундестага обясниха от трибуната, че противниците на режима в Дамаск продължават да са изложение на мъчения и убийства, а също, че прогонването на "Ислямска държава" от някои места не означава, че свободата там е налице. Съгласно парламентарната практика предложението на АзГ ще бъде изпратено в комисия за допълнително обсъждане.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4620 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Алекс2

2017.11.25 | 21:39

1
Е то кой не иска ама баба Перкел не дава !

Добави коментар

Водещи новини