В Брюксел започва срещата на военните министри от НАТО

  • 08 ноември 2017 07:28

  • 800
  • 1
В Брюксел започва срещата на военните министри от НАТО
© Getty Images

В Брюксел днес започва двудневна среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО. Българската делегация на форума ще бъде ръководена от заместник-министъра на отбраната Атанас Запрянов.

На форума министрите ще обсъдят въпроси по възпиращия и отбранителен потенциал на Алианса. Особено внимание ще бъде отделено на съгласуваността на различните инициативи и постигането на синергичен ефект при противодействието на многопрофилните предизвикателства и заплахи за сигурността.

Предмет на дискусиите ще бъдат и предстоящите промени в командната структура на Алианса и институционалната реформа на НАТО. В дневния ред е предвидена работна вечеря с участието на върховния представител на ЕС по външна политика и сигурност. На нея ще бъдат разгледани глобалните проблеми в сигурността, включително ситуацията с нарастващата нестабилност на Корейския полуостров, както и въпроси от областта на сътрудничеството НАТО-ЕС.

Срещата ще завърши със заседание на страните, участващи в мисията на НАТО "Решителна подкрепа" в Афганистан. Министрите на отбраната ще разгледат текущото състояние и перспективите за усилване на мисията в интерес на постигането на трайна стабилност в страната и повишаване на отбранителния капацитет на Афганистанските сили за сигурност.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
800 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
СЛАВА НА САЩ ЧЕ НИ ОСВОБОДИХА ОТ сесесре !!!!!!!!!

2017.11.08 | 14:18

1
А НАШИЯ ПРОДАЖЕН рубладжия НА КОЙ УЯ ЩЕ ДЪРЖИ ТАМ ?????????????????????????????????????????

Добави коментар

Водещи новини