Ангелкова: Искаме България да се асоциира с богатото си културно наследство

  • 07 ноември 2017 14:28

  • 1119
  • 1
Ангелкова: Искаме България да се асоциира с богатото си културно наследство
© Министерство на туризма

От изключителна важност е България да започне да се асоциира основно с богатото си културно наследство.

Това заяви министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard на дискусия в Лондон за културно-историческия туризъм. Събитието е организирано от водещи световни медии в рамките на международното туристическо изложение WTM.

По думите ѝ в страната ни са открити над 40 хил. артефакта, с което се нареждаме на трето място в Европа по това наследство.

Културните паметници датират чак от тракийския, елинистичния, римския, византийския и други периоди и оказват сериозно влияние върху българската култура.

„Разработили сме 8 културно-исторически дестинации. Те са публикувани на сайта на министерството и чрез тях туристите могат да получат информация за всички културни и исторически обекти в дадено направление. Това се доказа като добра работеща практика, благодарение на която броят на посетителите в тези места се увеличи значително“, поясни министър Ангелкова.

Тя подчерта още, че България има огромен потенциал да развива не само традиционните и масови видове туризъм като летен и зимен, но и много други специализирани услуги в сектора – културен, балнео- и СПА, уелнес, еко- и селски, планински, приключенски, ловен, голф и др.

Сред новите форми са и спортният, и кулинарният туризъм, които също привличат много посетители.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1119 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.11.12 | 18:05

1
а не е ли по добре да се слави с разумен богат НАРОД в настоящето ? защото ;артефактите; са създадени от СВОБОДНИ ХОРА СЪС ПОЛОЖИТЕЛНА ЕНЕРГИЯ , а вие искате покорни чучула които да ограбвате

Добави коментар

Водещи новини