Латвия ще строи ограда на границата си Беларус

Латвия обяви днес, че ще построи ограда по границата си с Беларус, предаде Франс прес. Това ще стане, след като догодина приключи изграждането на оградата по границата на Латвия с Русия.

Оградата ще върви по 120 километра от границата, ще е висока два метра и в горната си част ще е с бодлива тел, каза пред латвийското държавно радио Олегс Джемасовс, представител на службата за охрана на границите. Стойността ще е 10,5 милиона евро.

Общата дължина на латвийско-беларуската граница е 170 км.

През 2016 г. Латвия, която е член на ЕС и на НАТО, започна да строи ограда по границата си с Русия, която би трябвало да бъде завършена догодина. Оградата с Беларус ще бъде готова през 2020 г.

Според латвийски представители съоръжението не се строи с военна цел, а преди всичко, за да спре незаконна имиграция към ЕС, тъй като Русия и Беларус се превърнаха във важни пропускателни пунктове за незаконните имигранти, идващи от Афганистан, Пакистан и други страни, пише БТА.

Коментари

  1. 2018.03.25 | 19:35
    Много латвийци бягат към путьовските територии , търсят охолен живот вън от ЕС , затова и властите в Латвия се принудиха да вдигат ограда,иначе рискуват да останат без население .
  2. 2017.11.03 | 10:48
    тъпаци умрели са за вас..
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет