Белгия прекратява договора със Саудитска Арабия за Централната джамия в Брюксел?

  • 26 октомври 2017 12:26

  • 4631
  • 1
Белгия прекратява договора със Саудитска Арабия за Централната джамия в Брюксел?
© gettyimages (архив)

Белгийското правителствено на Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в да прекрати договора със Саудитска Арабия за стопанисването на Централната джамия в Брюксел, предаде БТА.

Днес Следствена комисия към Федералния парламент на западноевропейската държава, създадена преди 18 месеца заради атентатите на брюкселското летище "Завентем" и метрото на белгийската столица и даде съвети на правителството. Депутатите препоръчаха на кабинета имамите в страната да полагат изпит по един от трите официални езика на кралството (холандски, френски или немски). Също така законодателите посъветваха надзирателите да преминат обучение за разпознаването на радикализирани затворници, както и службите да назначат офицер за връзка с доставчиците на интернет, където се разпространява противообществена пропаганда.

Членовете на комисията препоръчаха на органа на изпълнителната власт да проведе реформа на разузнавателните служби и да се подобрят начините на на обмена на данни помежду им; опростяване на методите за обезщетение на пострадалите и семействата на жертвите.

Атентатите на летището и в метрото в Брюксел на 22 март миналата година се оценяват като най-кървавото нападение в държавата в мирно време. При двойната атака загинаха 32-ма души, а 340 бяха ранени.
 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4631 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.11.12 | 13:56

1
да не спи ,а да гледа какво правят другите в Европа.

Добави коментар

Водещи новини