Палестинското момиче, което се разплака пред Меркел, остава в Германия за постоянно

  • 30 септември 2017 07:03

  • 8670
  • 3
Палестинското момиче, което се разплака пред Меркел, остава в Германия за постоянно
© Getty Images (Архив)

Палестинското момиче, което се разплака по време на среща с канцлера Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се в Рощок през 2015 г. заради отношението към бежанците в Германия, е получило разрешение да остане в страната за постоянно, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Рийм Саухил влезе в новините през юли 2015 г., когато избухна в сълзи по време на среща в кметството с Меркел, след като разказа как се страхува, че тя или семейството й може да бъдат депортирани. Меркел беше критикувана, че не е показала съчувствие към момичето, 14-годишно по онова време.

На видеозапис се виждаше как Рийм казва на канцлера, че семейството й чака от четири години разрешение да остане в Германия, а Меркел й отговаря, че то е "изключително мило", но Германия не може да приюти всички мигранти и някои ще трябва да си отидат у дома, а правителството може само да обещае да ускори процедурата по решенията.

След като момичето се разплаква, Меркел отива при него да го успокои. Кадрите бяха качени в интернет и заради тях Меркел беше разкритикувана като безчувствен лидер. По-късно обаче самата Рийм каза, че оценява честността на Меркел.

Впоследствие германските власти решиха, че Рийм и нейното семейство могат да останат в страната до 2017 г., защото са се интегрирали много добре в обществото.

Сега местните власти в Рощок, Северна Германия, съобщиха, че Рийм е получила разрешение да се установи за постоянно в Германия. Решението означава, че тя и родителите й няма да бъдат депортирани и в крайна сметка ще могат да кандидатстват за германско гражданство.

Последвайте канала на

БТА
8670 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
100

2017.10.01 | 15:54

3
И ще станат чисти арийци..

2017.10.01 | 15:29

2
Какъв простак си Димов... Много те е впечатлила на твоята майка п.та, та препоръчваш на другите. Франкфурте-е-е, и в Париж да отидеш пак ще си същия генетичен простак.
Демократ

2017.10.01 | 12:39

1
каква е разликата между германската бабичка Меркел и руския блядь Путин?! Ами бабичката може да спечели 4 избори подред без да мами за разлика от дядото Путин :)))

Добави коментар

Водещи новини