Френската крайна десница приветства пробива на националистите от АзГ

  • 24 септември 2017 21:22

  • 3051
  • 1
Френската крайна десница приветства пробива на националистите от АзГ
© gettyimages (архив)

Ръководителката на френския крайнодесен Национален фронт Марин Льо Пен приветства пробива на националистите от Алтернатива за Германия (АзГ) на днешните парламентарни избори, предадоха световните агенции.

"Браво на нашите съюзници от АзГ за този исторически резултат! Това е нов символ на пробуждането на европейските народи", написа Льо Пен в Туитър.

Според прогнозни резултати на телевизия А Ер Де (ARD) АзГ получава 13,5 на сто от гласовете и ще стане третата парламентарна сила. Националистите влизат в Бундестага за първи път от над половин век, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Преди това ръководителят на партията АзГ Александър Гауланд обеща "да гони до последно" Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се в парламента. Съпредседателката на АзГ Алис Вайдел заяви, че нейната партия ще иска да бъде създадена парламентарна комисия, която да разследва закононарушения на канцлерката Меркел във връзка с бежанската криза.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3051 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.09.25 | 20:31

1
Браво! Фашизма трябва да превземе света! Смърт за либерал-пед**ите

Добави коментар

Водещи новини