Директорката на службата за вътрешна сигурност на Норвегия подаде оставка

  • 19 януари 2012 10:55

  • 549
  • 0
Директорката на службата за вътрешна сигурност на Норвегия подаде оставка
©

Директорката на норвежката служба за вътрешна сигурност Яне Кристиансен подаде оставка, след като разкри пред парламентарна комисия, че норвежки агенти действат в Пакистан, предаде Ройтерс.


Според стенограма на заседанието на парламентарната комисия Кристиансен била запитана дали Норвегия трябва да поддържа контакти с пакистанското разузнаване. Тя отговорила, че разузнавателната служба на норвежките въоръжени сили, вече изпълнява специална мисия в Пакистан. Норвежкият вестник "Ве Ге" съобщи на своя интернет сайт, че разкриването на информация за действията на норвежките разузнавателни служби в Пакистан е причината Кристиансен да подаде оставка. Правителствен източник потвърдил пред Ройтерс, че съобщението на вестника отговаря на истината. Норвегия поддържа военен контингент от неколкостотин души в
Афганистан.

Кристиансен бе обект на силен натиск и заради факта, че оглавяваната от нея служба не е успяла да предотврати нападението на крайно десния екстремист Андерш Брайвик, който миналия юли уби 77 души.

Последвайте канала на

БТА
549 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини