Уорлик: Хора от енергетиката не искат промени

  • 19 януари 2012 08:35

  • 1044
  • 5
Уорлик: Хора от енергетиката не искат промени
© Интернет

„Премиерът и правителството са ангажирани да осигурят енергийна диверсификация и това е добре за българските граждани." - заяви посланика на САЩ Джеймс Уорлик пред Илиана Беновска , „Радио К2".

Джеймс Уорлик заяви още, че разбира, че в България има хора, които се грижат за опазването на околната среда, „но редом с тях има и такива, които не искат промени в енергетиката, защото печелят доста пари от сегашното статукво и прокарват свои собствени и политически интереси .Българите трябва да се замислят сериозно кое наистина е от техен интерес."

На въпрос на Беновска :"Имаше ли натиск върху България от САЩ срещу руските интереси и ядреното лоби в България? И - след забраната на шистовия газ , САЩ загубихте ли в тази битка?" посланика на САЩ Уорлик отговори:"Нека съм ясен - не става дума за Русия, а за България и тя сама да реши как да разработва своите природни ресурси."

Посланикът се присъедини към министъра на енергетиката Трайков,че е имало информационен вакум за ползите от добив на шистов газ и „трябва да бъдат чути всички гледни точки и аргументи. България трябва да реши иска ли „Шеврон" и ако отговорът е „не" „ Шеврон" имат възможност за бизнес на много места."

Беновска попита Уорлик : „Вярно ли е, че „Шеврон" са извършвали реални проучвания за шистов газ без разрешение?" , посланикът категорично отговори: "Фактите са, че „Шеврон" иска да проучи има ли наличие на шистов газ в България и ако „да" какво е качеството . „Шеврон"не са предприели нищо и няма да предприемат нищо до 2015 г най-рано, ако им бъде позволено".- декларира посланика на САЩ пред Илиана Беновска, „Радио К2".

Последвайте канала на

1044 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Бля бля

2013.06.21 | 12:10

5
Тоя защо не си завре мнението там дето не огрява слънце а?! Много ме дразни тая мазна мутра, обслужваща интересите на големите хамерикански корпорации. Яж си Макдоналдс и остави да си управляваме страната както си знаем, смешник!

2013.06.21 | 12:10

4
Абе защо някой не попита Уорлик колко са му обещали на него сухо от великата компания а? Ама никой журналист не смее, а че са му предложили е сигурно. То това същество без изгода никъде не се вре дребна душичка изявяваща се като актьор. Кой уважаващ себе си политик (действащ) би се снимал в третокласна сапунка излъчвана за по малко от милион зрители.
Иван

2013.06.21 | 12:09

3
Мнанието на Уорлик в случая никой не го иска !
???

2013.06.21 | 12:09

2
Неуважаеми ворлик, ти не четеш ли в интернет, че ТВОЯТ, НА САЩ ПРЕЗИДЕНТ БАРАК ОБАМА не е разрешил строителството на нефтопровода Keystonе XL, който трябва да осигури по-голяма енергетическа независимост, поради недостатъчна гаранция за безопасност. И там лобистите на нефтените компании подскачат, но Елена Поптодорова не се е появила по CNN или FOX NEWS да каже колко не разбира Обама от енергийни птоекти.
sda

2012.01.19 | 13:05

1
По добре да им дадем газта, преди да са ни атакували, както в Ирак и Либия.

Добави коментар

Водещи новини