Планираните взривове в Париж били предотвратени случайно

  • 07 септември 2017 17:05

  • 6984
  • 1
Планираните взривове в Париж били предотвратени случайно
© gettyimages (архив)

Арестът на тримата души, в чието жилище бяха открити експлозиви, стана благодарение на щастлива случайност, предаде Би Би Си.

Френският вътрешен министър Жерар Коломб днес разкри подробности около задържането, извършено вчера в предградието на Париж Вилжуф. "Служителите на реда получиха сигнал от местен търговец, който е видял нещо подозрително и се обади на властите", поясни той.

Според ръководителя на силовото ведомство тримата арестувани са отрекли да са подготвяли атентат. "Пред разпитващите мъжете заявиха, че тяхната цел е била търговска банка", посочи Коломб. Министърът обаче не отрече за връзки между тримата и хора от Сирия.
Мъжете от северноафрикански произход, на възраст между 36 и 47 г., бяха арестувани вчера при специализирана полицейска операция. Служителите на реда откриха в обитаваното от задържаните жилище веществото триацетон трипероксид (ТАТП).

Химическото съединение се добива лесно. Това е причината "Ислямска държава" (ИД) да използва ТАТП при направата на експлозиви.


 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
6984 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ИДИЛ е творение на Кремъл!

2017.09.09 | 16:19

1
Командири са генерали на Садам, с Генерал-щабна в Русия.Бойци са личната му гвардия! Малко са наемници от Русия и бившите и ССР-мюсюлмани сателити.Нищожна част са лумпени от Запад! Целта е , тероризирайки мюсюлманите да генерират бежанци в Европа и да я дестабилизират!

Добави коментар

Водещи новини