В Германия предлагат въвеждане на безплатни курсове по самозащита за жени

  • 05 септември 2017 09:54

  • 2487
  • 2
В Германия предлагат въвеждане на безплатни курсове по самозащита за жени
© Pixabay

Германската политическа партия "Алтернатива за Германия" (АГ) предлага за жените и момичетата в цялата страна да се въведат безплатни курсове по самозащита, предаде ДПА.

Антиимигрантската формация настоява и да се разпространят листовки, предоставящи на жените обстойна информация за мерки за сигурност, които биха могли да предприемат "без твърде много усилия".

Кандидатът за канцлер на АГ Алис Вайдел заяви, че средствата за листовките и курсовете ще дойдат чрез частично преразпределение на парите за федералната програма за социално приобщаване "Демокрация на живо", финансираща проекти на местно, регионално и национално равнище за предотвратяване на радикализацията и насърчаване на демокрацията.

Вайдел отправи това искане, след като миналата седмица жена, излязла навън да тича, беше изнасилена в парк в Лайпциг. След нападението жертвата трябваше да се подложи на спешна операция на лицето.

Германската полиция издирва за изнасилването мъж от "средиземноморски произход", на възраст между 25 и 35 години. След този случай тя предупреди жените, тичащи в парковете, да бъдат бдителни.

Подкрепата за АГ преди предстоящите на 24 септември парламентарни избори в Германия се оценява от социологическите проучвания на устойчиво равнище от около 8 процента, което означава, че партията почти сигурно ще влезе в Бундестага за първи път от своето създаване.

Последвайте канала на

БТА
2487 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Mухозол

2017.09.17 | 03:42

2
Вместо тия курсове,да им се разреши носене на оръжие и при всеки опит да се стреля на месо
асдф

2017.09.17 | 03:42

1
малоумна работа, вместо да изгонят паразитите дето им тормозят жените - те курсове ще правят, идиоти

Добави коментар

Водещи новини