ЕС осъди ракетното изпитание на Северна Корея

  • 29 август 2017 15:24

  • 1931
  • 1
ЕС осъди ракетното изпитание на Северна Корея
© gettyimages (архив)

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Федерика Могерини осъди днешното изстрелване на ракета от Северна Корея над Япония.

Тя предложи подкрепата на ЕС за бъдещи преговори, но предупреди, че може да бъдат предприети действия след срещи в Съвета за сигурност на ООН, предаде БТА, цитирайки Ройтерс. "Ние напълно подкрепяме призивите за извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН днес", заяви Могерини. По думите й ЕС ще потърси "подходящ отговор в близки консултации с ключови партньори и в съответствие с обсъжданията в Съвета за сигурност на ООН". ЕС затегна икономическите си санкции срещу Северна Корея на 10 август.

Британският премиер Тереза Мей изрази своето възмущение от ракетните изпитания на КНДР, които определи като "безразсъдната провокация". "Министър-председателката е възмутена от безразсъдната провокация на Северна Корея и категорично осъжда тези незаконни изпитания. Смятаме, че ще е необходимо да продължим да работим с международните си партньори, за да поддържаме натиска върху Северна Корея", каза говорителка на британския премиер. Тереза Мей пътува по-късно днес за Япония, където ще разговаря с министър-председателя Шиндзо Абе.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1931 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.08.30 | 09:18

1
Еврейски съюз искаш да кажеш никаквице нали ??? Как е възможно жена да слагаш на управленски пост още по малко на такава позиция? Европа се управлява от Евреи и педалчета с меки китки ..СРАМ И ПОЗОР

Добави коментар

Водещи новини