Рок концерт в Ротердам бе отменен по сигнал на испанската полиция

  • 24 август 2017 07:22

  • 1988
  • 0
Рок концерт в Ротердам бе отменен по сигнал на испанската полиция
© gettyimages (архив)

Рок концерт в Ротердам снощи бе отменен по сигнал на испанската полиция, предаде Ройтерс, като се позова на холандската национална информационна агенция АНП.

Близо до залата, където трябваше да се състои концертът, е бил открит микробус с испански регистрационни номера и газови бутилки, съобщи на пресконференция кметът на Ротердам Ахмед Абуталеб. Той каза още, че шофьорът на превозното средство е бил задържан и отведен за разпит. Не е ясно дали сигнализираната заплаха и открития микробус са свързани, отбеляза кметът на холандския град. Ротердамската полиция уточни в Туитър, че шофьорът на микробуса е испански гражданин, предаде БТА, цитирайки АФП.
Превозното средство е проверявано от сапьори.

Отмененият концерт трябваше да бъде изнесен от американската рок банда от Калифорния Аллах-Лас. Групата бе съпроводена от полицаи, които евакуираха и събралата се в залата публика. Испанската Гражданска гвардия е получила сигнал за възможна атака на концерт в Ротердам снощи, съобщи представител на органите за борба с тероризма в Испания, цитиран от АП. Тя е споделила информацията с холандските власти и разследва предполагаемата заплаха. Малко по-късно стана ясно, че микробусът не е свързан с атаките в Барселона миналата седмица

Засега Холандия остава встрани от вълната от терористични атаки, която разтърси съседни европейски държави, отбелязва АФП. Холандските власти обаче са нащрек заради няколкото сигнала за тревога през последните месеци и съобщенията, че хора, свързани с атентатите в Париж и Брюксел, са били за кратко в страната.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1988 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини