Меркел официално обеща по- бързи реформи в еврозоната

  • 15 януари 2012 21:01

  • 908
  • 0
Меркел официално обеща по- бързи реформи в еврозоната
© Интернет

Европейските лидери обещаха днес да ускорят плановете за по- строги правила за разходите и да приведат в действие намеренията си, колкото се може по- бързо, пише китайският в. „Чайна дейли”.

Това се случи един ден след като американската агенция „Стандарт енд пуърс” понижи кредитния рейтинг на няколко страни от еврозоната.

След като обяви това свое решение, рейтинговата агенция заяви, че е видяла трайни рискове от дълговата криза, които са хвърлили сянка върху Европа за последните две години. От „Стандарт енд пуърс” поясниха също, че еврозоната върви към рецесия.

Понижаването на кредитните рейтинги дойде часове след разговорите между частните кредитори и гръцкото правителство.
В Германия- чийто ААА- рейтинг остана непроменен, канцлерът Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се заяви, че фискалният договор бързо трябва да бъде подписан от страните- членки на зоната на единната валута.

„Сега се сблъскваме с предизвикателството да прокараме фискалното споразумение дори по- бързо... и да го направим решително и твърдо, а не да опитваме да го смекчаваме- това е важно за доверието на инвеститорите”, коментира Меркел.

Последвайте канала на

908 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини