Словашкият премиер Роберт Фицо пое борба срещу 2-ния стандарт на продукти в ЕС

  • 27 юли 2017 15:36

  • 1718
  • 3
Словашкият премиер Роберт Фицо пое борба срещу 2-ния стандарт на продукти в ЕС
© gettyimages (архив)

Словашкият премиер Роберт Фицо поведе борба днес в Европейската комисия за качеството на продуктите в магазините в Словакия, като призова да се вземат мерки във връзка с твърденията, че някои компании продават стоки с по-ниско качество в Централна и Източна Европа, отколкото в останалите европейски страни, предаде АП.

Роберт Фицо каза днес, че проблемът варира от лошото качество на меса и шоколади до прах за пране с по-малко количество активни съставки. Не може да допуснем шоколадът в Австрия да е с по-добро качество. Той е на същата цена, в същата опаковка, а качеството не е същото в Унгария, Полша, Чехия и Словакия, заяви той.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето нарече тази практика неприемлива и каза, че Комисията скоро ще издаде насоки, които да помогнат на националните власти в прилагането на европейските директиви за защита на потребителите.

Румъния вчера призова ЕС да обърне внимание на "двойните стандарти", използвани от компаниите за производство на храни при продажбата на различни продукти под еднакви марки в страните от Източна и Западна Европа. Практиката се смята за законна в ЕС, при положение че всички съставки на храните са изредени.

Властите в Полша, Чехия, Словакия, Унгария и България критикуваха няколко международни търговски вериги за използването на тази вратичка за продажбата на по-нискокачествени продукти в съответните страни.

Последвайте канала на

БТА
1718 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.08.25 | 01:26

3
За това останалите страни ще се оправят защото имат действащ премиер а не като у нас диктатор!
Хъш

2017.08.25 | 01:25

2
ЕС е пирамида,първоприетите са на върха а останалите тънат в мизерия. Аман от съвети и европейски "ценности" искаме европейски пенсии,заплати и достоен живот. Престанете да ни грабите и мачкате, че ни писна. Мошенници и извратеняци! За 10 години ни взехте всичко и станахме ми
Хъш

2017.08.25 | 01:25

1
ако продължи така, това е краят!Писна ни! Ние не сме идиоти!

Добави коментар

Водещи новини