Германският конституционен съд разреши депортирането на предполагаеми терористи

  • 27 юли 2017 15:01

  • 2141
  • 0
Германският конституционен съд разреши депортирането на предполагаеми терористи
© Gettyimages

Депортирането на чуждестранни граждани - предполагаеми ислямисти, представляващи потенциална заплаха, не е в разрез с германската конституция. Това постанови днес Федералният конституционен съд в град Карлсруе, предаде ТАСС.

Преди няколко месеца властите на град Бремен включиха в списъка с предполагаеми ислямисти гражданин на Алжир, живял в Германия от 2003 г., което предполага, че той трябва да бъде изгонен от страната. Той подава жалба до Конституционния съд, но магистратите я отхвърлиха.

Законовият текст за пребиваването на чуждестранни граждани в Германия, в който се споменават хора, способни да извършат терористични действия, отговаря на конституцията, се казва в прессъобщение на висшата съдебна инстанция.

Текстът за депортиране на предполагаеми радикали с чуждо гражданство бе включен в германския закон за миграцията след атентатите в САЩ от 11 септември 2001 г., но се прилага редовно едва след миналогодишното нападение срещу коледния базар в Берлин, извършено от екстремист по указания на терористичната групировка "Ислямска държава", припомня БТА.

освен това властите разрешиха на правоохранителните органи да поставят под стража за дълго време заподозрените, за да не могат да се укрият преди депортирането им. По данни на тайните служби в Германия в страната има около 280 потенциално опасни радикали в момента с гражданство на други държави. Близо 60 от тях предстои да бъдат депортирани в най-близко време.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2141 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини