ЕК: Ще санкционираме Полша, ако приеме спорната съдебна реформа

  • 26 юли 2017 14:18

  • 1257
  • 1
ЕК: Ще санкционираме Полша, ако приеме спорната съдебна реформа
© Getty images

Европейската комисия е готова да наложи санкции срещу Полша, ако правителството на Беата Шидло одобри спорните съдебни реформи, предаде ТАСС.

Заместник–председателят на органа на изпълнителната власт на Европейския съюз Франс Тимерманс заяви, че Брюксел може да лиши Варшава от право на глас в Съвета на ЕС, в случай че централноевропейската държава одобри спорните промени в законодателството. "При такова развитие на събитията, ние нямаме да имаме друг избор освен да наложим наказание", каза той. Заместникът на Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето посочи още, че Варшава има едномесечен срок да реши този пробием. "Ние ще изчакаме този срок", посочи още холандският еврокомисар.

Полша прие спорни закони, които поставят под съмнение независимостта на съда от правителството. Гласуването в парламента стана повод за масови протести във Варшава и други градове на Полша. Президентът Анджей Дуда, от своя страна, наложи вето върху част от проектите.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1257 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
POLAND

2017.07.28 | 13:39

1
AMI BREKZIT I STE GO LAPA ES

Добави коментар

Водещи новини