Оли Рен: Сбъднаха се най – лошите ни прогнози за икономиката на ЕС

  • 11 януари 2012 16:17

  • 1044
  • 0
Оли Рен: Сбъднаха се най – лошите ни прогнози за икономиката на ЕС
© gettyimages

Сбъднаха се песимистичните ни прогнози за икономиката на Европейския съюз, каза европейският комисар по паричните въпроси Оли Рен, предаде РИА Новости.

"последните ни прогнози бяха публикувани преди два месеца. Тогава те бяха реалистични и дори песимистични. Сега очакванията, както изглежда, станаха реалност. Сега преразглеждаме есенните си прогнози, скоро ще завършим работата по тях и тогава ще мога да ви кажа, кога ще имаме по-точна оценка на европейската икономическа перспектива", каза заместникът на Жозе Мануел Барозу по финансовите въпроси на пресконференция в Брюксел.

Европейската комисия на 10 ноември представи есенната си прогноза за развитието на европейската икономиса. Тогава бяха понижение очакванията на растежа на брутния вътрешен продукт, и повиши очакванията за ръст на безработицата и бюджетния дефицит. Прогнозираният ръстът на БВП на ЕС се понижен с два пункта до 1,6%, за 2011 г. и до 1,3% за 2012 г. Ръстът в еврозаната бе намален с 0,1 пункта до 1,5% за миналата и с 0,5 пункта до 1,3 за тази година.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1044 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини