Германия ще преразгледа десетки хиляди разрешителни за пребиваване

  • 31 май 2017 18:22

  • 8005
  • 0
Германия ще преразгледа десетки хиляди разрешителни за пребиваване
© Getty Images/Guliver

Германия обяви, че иска да преразгледа десетки хиляди издадени на бежанци разрешителни за пребиваване, след като заподозрян в планиране на атентат германски войник успя да се представи за сирийски бежанец, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Проверките ще започнат през лятото и касаят между 80 и 100 хиляди решения от последните две години за даване на убежище на мигранти на възраст между 18 и 40 години от десетина държави, заяви вътрешният министър Томас де Мезиер.

Неотдавна бе разкрито, че германският офицер Франко Албрехт, който е заподозрян в подготвяне със съучастници на атентати срещу изтъкнати представители на левицата или чужденци, е успял в продължение на месеци да се представя за сирийски бежанец, след като не говори арабски.

Според разследването той искал да набеди мигрантите за атентатите като остави улики за фалшивата си самоличност.

Германската служба за мигрантите и бежанците, която интервюира кандидатите за убежище и взема решение по молбата им, е била заблудена и дори дала разрешително за едногодишен престой на 28-годишния военен плюс месечна издръжка от 409 евро. Франко Албрехт, който говори малко френски, се представил за Давид Бенжамен, член на френскоезично малцинство в Сирия, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8005 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини