Тръмп разкритикува Германия

  • 30 май 2017 16:01

  • 8651
  • 3
Тръмп разкритикува Германия
© Getty Images/Guliver

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския разкритикува Германия за търговския й излишък и за равнището на разходите й за отбрана, ден след като германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се изрази съмнения в надеждността на САЩ като съюзник, предаде Ройтерс.

"Имаме ОГРОМЕН търговски дефицит с Германия, да не говорим, че отделят за НАТО и военните много по-малко пари, отколкото трябва. Много лошо за САЩ. Това ще се промени", написа Тръмп в Туитър днес.

В реч в неделя Меркел каза, че президентското управление на Тръмп е преобърнало традиционния европейски съюз със САЩ, припомня ДПА, цитирана от БТА. "Времената, когато можехме да разчитаме напълно на други, изглежда са поотминали", отбеляза канцлерът пред симпатизанти на предизборна проява в Мюнхен.

Вчера Меркел отново се усъмни в надеждността на САЩ като съюзник, изразявайки разочарованието на европейците след двете срещи на върха през изминалата седмица. При все това тя подчерта, че си остава "убедена трансатлантичка".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8651 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.06.01 | 17:14

2
Път ме се пише на болшевишкия фаворит !Най-много още една година и ще хване пътя за Кочината .

2017.06.01 | 17:14

3
Е той си е в кочината - говедария. От тая кочина по-голема НЕМА.

2017.06.01 | 17:14

1
това е същото, когато някой ти дължи пари и недай си боже да си ги поискаш обратно и се започва едно "а ма ти вече не си ми приятел", "ти вече не си същият, когото познавах, ти си лош" и т.н.т

Добави коментар

Водещи новини