Меркел: В бъдеще може би ни чакат смутни времена

  • 28 май 2017 19:18

  • 34839
  • 5
Меркел: В бъдеще може би ни чакат смутни времена
© gettyimages (архив)

В бъдеще може би ни чакат смутни времена, в които няма да можем да разчитаме на старите съюзи.

Това заяви канцлерката на Германия Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се след срещата на върха на Г-7, белязана от напрежения между президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и западните му съюзници, предаде БТА, цитирайки ДПА. "Поотминаха времената, в които можехме изцяло да разчитаме на други. Това е усещането ми от последните дни", каза Меркел на среща с избиратели в Мюнхен. "Затова мога само да кажа, че ние, европейците, трябва да вземем съдбата си в свои ръце", добави тя. Разбира се, това може да стане само в дух на приятелство със САЩ и Великобритания, уточни Меркел. "Трябва обаче сами да се борим за бъдещето си като европейци, за съдбата си", подчерта тя.

Според редица медии на срещата на върха на Г-7 в Сицилия вчера и онзи ден Тръмп е бил в разногласие с лидерите на Великобритания, Канада, Франция, Германия, Италия и Япония. Групата на седемте успя да се договори по формулировката на търговските цели, но Тръмп единствен е имал възражения, когато е трябвало да се декларира съгласие по политиките за борба с глобалното затопляне.
Президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския преди това беше заявил, че му трябва повече време да реши дали САЩ ще продължат да подкрепят Парижкото споразумение за климата, отбелязва Асошиейтед прес.

Меркел определи това като "изключително проблемно, да не кажем много незадоволително". След срещата тя също така се оплака, че е имало съпротива към предложението да се отправи призив за повече помощ за бежанците. На състоялата се преди това среща на върха на НАТО в Брюксел Тръмп също разочарова съюзниците си от алианса, като отказа да се ангажира изрично с колективната отбрана на страните членки, отбелязва Франс прес.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
34839 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.05.31 | 12:42

5
смутни ?, много народ ще погубиш урод не-адекватен
Ъ?

2017.05.31 | 12:41

4
Когато безмилостната реалност размазва брюкселските лицемерни и перверзни идеологии... Шока и агонията сигурно са непоносими!
дуци

2017.05.31 | 00:21

3
фрау Шмъркел ,късно ти светна лампата у русата кофа , от арийци вече станахте асирийци
koko606

2017.05.30 | 18:02

2
Мислиш, че ще ти се размине. Сън те лъже.
FM

2017.05.30 | 07:39

1
Смотльовците не си научиха урока. Пак ще трябва да им го набият, по трудният начин.

Добави коментар

Водещи новини