Полицията в Манчестър е извършила арести от важно значение

  • 25 май 2017 15:07

  • 3075
  • 0
Полицията в Манчестър е извършила арести от важно значение
© GettyImages/Gulliver

Началникът на полицията в Манчестър Иън Хопкинс заяви, че при обиски из целия град са открити улики, които са важни за по-нататъшния ход на разследването. Той също така окачестви като "съществени по значение" арестите на осем заподозрени лица, без обаче да навлиза в подробности, предаде Асошиейтед прес.

По думите на Хопкинс обиските ще продължат още няколко дни.

От вторник полицията в Манчестър е претърсшло голям брой адреси в града. Сред арестуваните е и братът на атентатора Салман Абеди.

Коментирайки изтичането на информация от следствието във вестник "Ню Йорк таймс" Хопкинс заяви, че "напълно разбираемо" това е предизвикало "сериозно безпокойство" у роднините на жертвите, които и без това скърбят заради загубата си.

Двайсет и трима от ранените при атентата остават в критично състояние, а общият брой на тези, които все още са в болница е 75, сочат изнесени от Би Би Си данни на здравните власти в Англия, цитирани от ТАСС. Общо са били хоспитализирани 116 души.

От 2013 г. британските служби за сигурност са осуетили 18 екстремистки заговора в Обединеното кралство, включително пет след атентата в центъра на Лондон през март, заявиха анонимни британски източници пред Би Би Си, предаде Ройтерс.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3075 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини