Столтенберг: НАТО приветства контактите на високо равнище на страни членки с Русия

  • 25 май 2017 10:41

  • 2010
  • 2
Столтенберг: НАТО приветства контактите на високо равнище на страни членки с Русия
© Getty Images/Guliver

НАТО приветства двустранните контакти на високо равнище между държави от алианса и Русия. Това заяви генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг, цитиран от ТАСС.

"Приветствам двустранните контакти на високо равнище между страни от НАТО и Русия. Видяхме различни срещи, включително на равнище външни министри. Някои от шефовете на външни министерства имаха срещи с президента на Русия Владимир Путин", каза Столтенберг в интервю за ТАСС.

"Работил съм с Русия по различни направления. Русия има велика история, велика култура, страната е спомогнала за освобождаването на Норвегия във Втората световна война. Червената армия е дошла и е освободила Норвегия, ние помним това и го отбелязваме всяка година", посочи норвежецът, генерален секретар на Северноатлантическия съюз.

"Когато Русия започне да спазва границите (на Украйна, бел. ТАСС) и спре да подкрепя и финансира сепаратистите в Източна Украйна, това ще е най-важна стъпка за подобряване на отношенията между Русия и НАТО", заяви генералният секретар на алианса. Той подчерта важното значение на спазването на Минските споразумения за уреждане на конфликта, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2010 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.05.26 | 15:26

2
Doskoro drygi pesni pieeshe po mediite tozi...Do predi 1-2 meseza kogato Rysia pokaza izstrelia nova syper burza sekretna raketa ot edinia do drygia krai na Rysia pokazno...i vidiaxa che tiaxnite protivoraketni sistemi niama da mogat da ia sprat...i drygi prsni vzexa da peiat..tva e ..."Shibai za da te yvajavat"prekaleno dobri sa Rysnazite
РОБЕРТ

2017.05.26 | 15:26

1
За това ли норвежки войски се настаняват в Литва за да са по близо до освободителите си ли?Не ми се вярва.Както по времето на ВСВ така и сега Норвегия е била в противниковия на Русия блок,така ,че това лицемерие е излишно и никой не му вярва.

Добави коментар

Водещи новини