Полски прокурор, разследващ смъртта на Качински, се гръмна след интервю

  • 09 януари 2012 14:06

  • 854
  • 0
Полски прокурор, разследващ смъртта на Качински, се гръмна след интервю
©

Полски военен прокурор се простреля, след като прекрати пресконференция, на която защити нуждата от военно разследване на изтекла информация по делото за самолетната катастрофа край Смоленск, в която загина бившият президент Лех Качински, предаде Reuters.

Прокурорът Миколай Пжибил беше откаран в болница, след като журналисти го откриха да лежи на пода в офиса си в локва кръв. Пжибил поискал от репортерите да напуснат офиса му, след като разкритикувал медиите, че публикуват информация от разследването на катастрофата, в която освен президента загинаха 95 души, предимно представители на полския политически и военен елит.

Няколко медии показаха кадри с тялото на прокурора, лежащо зад бюрото му, преди да пристигнат лекарите. Според военен говорител животът му е извън опасност. Президентът Бронислав Коморовски заяви, че е "обезпокоен" от опита за самоубийство и е поискал от директора на бюрото за национална сигурност да следи ситуацията.

По време на пресконференцията Пжибил заявил, че военната прокуратура в западния град Познан има право да изиска записи на телефонните разговори на журналисти, отразявали разследването на самолетната катастрофа от 10 април 2010 г.

Последвайте канала на

Novini.bg
854 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини