Службите на ЕС не са били засегнати от световната кибератака

  • 15 май 2017 14:08

  • 1884
  • 0
Службите на ЕС не са били засегнати от световната кибератака
© Getty Images/Guliver

Службите на ЕС не са били засегнати от кибернападението от последните дни, поразило стотина държави и много дружества. Това съобщи на пресконференция говорител на Европейската комисия, предаде БТА.

ЕК следи много внимателно въпроса. Това е нарастваща заплаха, която изисква съгласуван отговор на държавните власти и частните дружества, заяви говорителят.

ЕС има важна роля в осъвременяването на законодателството за киберсигурността и киберпрестъпността, добави той. Комисията остава в контакт с Европол, за да бъдат преодолени заплахите и за да се окаже помощ на засегнатите, посочи говорителят.

По повод свиканата миналата седмица телеконферентна среща на служители на ЕК с правителствени представители от ЕС и САЩ по повод намеренията на Вашингтон да забрани пренасянето на големи електронни устройства в кабините на пътническите самолети, говорителят съобщи, че тази седмица предстои нова среща. Той уточни, че предстоящата среща ще бъде на техническо и политическо равнище. Говорителят допълни, че предстоящият разговор ще обхване оценката на новите заплахи (от тероризъм в гражданското въздухоплаване) и ще засегне нуждата от общи усилия за противодействие.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1884 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини