Германия ще затвори хотел в Берлин, който е в сграда, собственост на Северна Корея

  • 10 май 2017 20:57

  • 3111
  • 2
Германия ще затвори хотел в Берлин, който е в сграда, собственост на Северна Корея
© Getty Images

Германия обяви днес, че ще започне процедура за затварянето на хотел в центъра на Берлин, намиращ се в сграда, която е собственост на Северна Корея, предаде Франс прес. Така Пхенян ще бъде лишен от източник на постъпления.

Нискотарифният "Ситихостел" се намира на няколко преки от основните туристически обекти в германската столица. Разследване показало, че той се помещава в сграда, която е собственост на севернокорейското посолство, което получавало за имота месечен наем от 38 000 евро, разкриха германски медии.

Решението за затваряне на хотела се взима в съответствие с резолюция на Съвета за сигурност на ООН от миналия ноември. С нея се налагат нови санкции на Пхенян заради ядрената му програма. По повод решението за хотела говорителят на германското външно министерство Мартин Шефер каза, че представителствата на Северна Корея в чужбина трябва да се ограничават до дипломатически и консулски дейности. Той не уточни как смята да процедира правителството относно затварянето на хотела. Шефер не каза и откога германските власти са знаели, че сградата, в която се намира хотелът, е собственост на севернокорейското посолство.

Последвайте канала на

БТА
3111 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.06.29 | 17:42

2
нечците започнаха да истрещеват...
hayabusa

2017.06.29 | 17:42

1
маман ще го прави бежански център с цел насърчаване изнасилванията и вдигане популацията сред гаснещия запад. :)

Добави коментар

Водещи новини