Неофашисти протестираха в Рим

  • 05 май 2017 07:22

  • 7155
  • 2
Неофашисти протестираха в Рим
© gettyimages (архив)

Италиански неофашисти предприеха "символична" окупация на римското бюро на Международната организация по миграцията (МОМ), съобщи говорител на агенцията на ООН, цитиран от ДПА.

По думите му около 30-40 войнствени членове на партията "Форца нуова" (Нова сила) са организирали вчера протест в двора на сградата, като хвърляли димки и скандирали агресивни расистки лозунги срещу мигрантите. Демонстрантите не са били допуснати да влязат в сградата. Повиканите полицаи просто са изчакали да свърши протестът, продължил около два часа, добави говорителят. В изявление на МОМ-Италия се осъжда "вандалската атака с ксенофобски характер".

Лидерът на "Форца нуова" Роберто Фиоре мотивира акцията с това, че МОМ е според него "международна организация на инвазията", която контролира НПО-тата, спасяващи мигранти "в криминално сътрудничество с трафикантите". "Форца нуова" е периферията на италианската политика. На парламентарните избори през 2013 г. и на кметските избори в Рим миналата година партията получи под 0,3 на сто от гласовете, отбелязва БТА, позовавайки се на ДПА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
7155 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.05.15 | 17:47

2
Ще станат и хиляди и милиони, не се притеснявай.

2017.05.06 | 22:42

1
леле ..колко хиляди са били ..бг.новини имайте срама

Добави коментар

Водещи новини