Меркел: Изградих добри работни отношения с Тръмп

  • 29 април 2017 21:14

  • 5814
  • 5
Меркел: Изградих добри работни отношения с Тръмп
© Getty Images/Guliver

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се заяви, че тя и президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския са изградили добри работни отношения въпреки хладните размени на реплики от миналата година, които породиха опасения, че може да пострада важното американско-германско партньорство, предаде Асошиейтед прес.

"Президентът Тръмп и аз развихме добри работни отношения, което не изключва да имаме различни гледни точки", каза Меркел за вестникарската група Редакционс Нецверк Дойчланд (РНД).

"Когато разговаряме, въпросът е да се развие обща стратегия за конфликта в Украйна или ужасяващата война в Сирия. Обсъждаме и борбата с терора или катастрофалната хуманитарна ситуация в Йемен. Всички тези конфликти са на прага на Европа. Ако искаме да решим тези проблеми, ако искаме да помагаме на хората, имаме нужда от силно участие на САЩ", каза Меркел.

В предизборната си кампания миналата година Тръмп разкритикува Меркел за приемането на над един милион бежанци от Сирия, Близкия изток и Афганистан и заяви, че тя опропастява Германия с тази политика. След изборната победа на Тръмп Меркел го поздрави, но подчерта колко важна е демокрацията и зачитането на човешкото достойнство независимо от произход, цвят на кожата, религия, пол, сексуална ориентация или политически възгледи.

След срещата с Меркел в Белия дом през март Тръмп вече се изказва положително за отношенията им и двамата редовно разговарят по телефона. Меркел също така покани дъщерята на Тръмп Иванка да изнесе реч на конференция в Берлин. Иванка Тръмп е неплатен съветник на баща си, след като той стана президент на САЩ, напомня Ройтерс, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5814 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.05.02 | 03:06

4
Господи,спаси Европа! Тя загуби гласове,заради бежанската вълна,Европа е пред разпад заради конфликти,проблеми и бежанската вълна.Всички държави казват,че е пълна катастрофа и имат големи проблеми заради бежанската вълна и Тръмп ѝ го каза няколко пъти,ааааааааааааааааа!

2017.05.02 | 03:06

5
Време е Меркел да отстъпи на някой друг мястото си,за една по-добра Германия и Европа! Имаш късмет,че Тръмп е добряк и ти върна чадъра,защото цял свят е в шок от тъпите ви решения,действия съсипващи Европа!

2017.05.02 | 02:56

3
Баби мерки ,ти и с Доган беше изградила ,ама той ти го вгради-ряазнаия.

2017.04.30 | 22:59

2
БРАВО ТОВА ДА СЕ ЧУВА!

2017.04.30 | 15:23

1
Вещица. Преброени са ти дните !

Добави коментар

Водещи новини