Турция част от ЕС? Никакви шансове! (аудио)

  • 28 април 2017 09:18

  • 22545
  • 4
Турция част от ЕС? Никакви шансове! (аудио)
© Getty Images/Guliver (aрхив)

Novini.bg разговаря с Андрей Ковачев, евродепутат от ГЕРБ/ ЕНП, относно това какво трябва да направи ЕС по отношение на преговорите с Турция за членство й в Съюза.

Припомняме ви, че вчера имаше дебат по темата с комисаря по европейската политика за съседство и преговори за разширяване Йоханес Хан. По време на него председателят на Европейския парламент Антонио Таяни призова Турция да зачита основните права, върху които е изградена Европа. Той подчерта, че „Европа не е ислямофобски континент и не затваря вратите си за турския народ“.

„Преговорите с Турция за присъединяването й към ЕС няма как да бъдат продължени“, коментира Андрей Ковачев в интервю за novini.bg

„Да, ние имаме специални взаимоотношения по различни секторни политики, но преговорите за членство трябва да бъдат прекратени. Няма реални шансове за приемане на Турция в ЕС, особено след случилото се в страната през последните месеци. Трябва да бъдем напълно откровени с Турция – тя няма как да бъде част от ЕС“, обясни Ковачев.

„Турция е наш съсед и ние трябва да развиваме с нея секторно партньорство в много направления – икономика, сигурност. Но в никакъв случай Турция не трябва да се намесва във вътрешните работи на страни – членки от ЕС“, поясни евродепутатът.

„Турция не може да ни изнудва по отношение на миграцията и сигурността, защото Турция е свързана икономически с ЕС. Турският икономически просперитет се базира на отношенията с ЕС. Турция не трябва да плаши и да използва ситуации, за да натиска ЕС“, категоричен е Андрей Ковачев.

„Ердоган за момента постигна своята цел. Референдумът мина“, заяви той и поясни, че е редно сега малко да се успокои.

Андрей Ковачев заяви още, че дори и Турция да се откаже от връщането на смъртното наказание, тя пак няма как да стане част от ЕС. „Проблемите са много и всички произлизат от желанието на Ердоган за различни реформи“, категоричен е евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП.

Цялото интервю с Андрей Ковачев може да чуете ТУК:

 

По материала работиха Десислава Станева и Галя Георгиева

Последвайте канала на

Novini.bg
22545 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Туран

2017.09.14 | 15:56

4
Туция сама си е Европа . Създават Туранска Армия и Туранска общност . Европа е приказка и няма бъдеще ,Туция беше на резевната скамейка 55 г и вече е крайно време да се осъзнае и трява да напусне Приятесвото си с двоини литца .Европа ще се моли и ще се извини на Турция но ще бъде късно .България ще се стопи в Европа и даже никой няма да знае какво е Българин след 50 г.Какво приказва и сънува този Кратун
evreina

2017.09.14 | 15:55

3
boje gospodi ne turciq iska da vleze v evro sayuza a evropa te iska da vleze v turciq, turciq e po motna ot evropa i vsqkade po sveta si ima pazari

2017.05.11 | 13:44

2
Резаците да благодарят на султана си.
Камерън каза че,

2017.05.01 | 11:52

1
Ако имат някакъв напредък 1% след 3 000 г.може би ще имат потупване по каската,пердон-по парцала с форма на обърната червена кофа,ще продължат преговорите за още 1% до следващото хилядолетие?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини