Вижте „летящия“ покрай витрините камион убиец в Стокхолм (видео)

  • 08 април 2017 07:36

  • 55979
  • 3
Вижте „летящия“ покрай витрините камион убиец в Стокхолм (видео)
© Twitter

В социалните медии се появи видео, което показва нападението в центъра на Стокхолм от петък следобед.

Във видеото от охранителна камера на търговски обект се виждат панически бягащи хора, които се опитват да се скрият в магазин. След миг пред витрината с висока скорост преминава камион. От кадрите става ясно, че той се движи със скорост доста по-висока от първоначално обявената 50 – 60 км/ч. Въздушната струя след него почти отвява за закачалките с дрехи пред магазина.

Припомняме ви, че вчера около 16 ч. шофьор на откраднат тежкотоварен автомобил се вряза в пешеходци на известна търговска улица в шведската столица, а след това и във витрината на магазин. Трима души загинаха на място, а четвърти – впоследствие в болница. Други 15 са ранени.

Мъж, заподозрян в терористична проява, бе задържан снощи в градчето Мерста край Стокхолм, съобщи прокуратурата, цитирана от Франс прес. Той е 39-годишен узбек, който симпатизира на радикалната организация "Ислямска държава", съобщи по-рано в. "Афтонбладет".
Задържаният е заподозрян в убийства от терористичен характер, заяви говорителка на прокуратурата, без да уточни дали става дума за шофьора на камиона.
По-късно снощи в предградие на Стокхолм бе арестуван друг мъж. Според полицейски източници, цитирани от държавната телевизия СВТ, е възможно двамата арестувани да са били в контакт.

 

 



 

Последвайте канала на

Десислава Станева
55979 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.04.09 | 20:58

3
как да разберем кои камион е убиец и кои е жена и дете

2017.04.09 | 20:30

2
film na ujasite

2017.04.09 | 20:29

1
Не съм психолог, но всеки терорист, камикадзе или самоубиец е с психически проблеми. Не виждам нормален човек да може да убива.

Добави коментар

Водещи новини