Ангела Меркел призова президента Кристиан Вулф да обясни за заплахите срещу в. "Билд"

  • 04 януари 2012 15:05

  • 1250
  • 0
Ангела Меркел призова президента Кристиан Вулф да обясни за заплахите срещу в. "Билд"
© gettyimages

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се косвено призова днес президента Кристиан Вулф да отговори на твърденията, че е заплашвал най-тиражния вестник в страната - "Билд", предаде ДПА.

Меркел е напълно убедена, че президентът ще отговори изчерпателно на всички въпроси, посочи правителственият говорител Георг Щайтер, като добави, че Меркел високо цени работата на Вулф и в това отношение не е настъпила промяна. Очаква се Вулф да отговори на обвиненията днес в интервю за германските телевизионни канали А Ер Де и Цет Де Еф. Петдесет и две годишният президент е подложен на критики заради изтеглен при много изгодни условия жилищен заем, който получил, докато бил премиер на провинция Долна Саксония, както и заради обаждания по телефона миналия месец, в които заплашвал вестника с определени последици, ако разгласи за заема. Днес е първият работен ден за Вулф след коледната ваканция. Миналия месец той се извини, че е пропуснал да съобщи за получения от заможни приятели заем.
Според допитване по поръчка на германското сп. "Щерн" 63 процента от германците са доволни от работата на Вулф като президент, а 30 на сто са недоволни. Допитването обаче било осъществено преди да избухне скандалът за заплахите към "Билд".

Последвайте канала на

БТА
1250 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини